Milieu vriendelijk tuinieren

4 voordelen van een cirkelmaaier

Geplaatst op

Iedereen met een tuin met een klein grasveldje, of misschien een groot gazon, die weet dit: een grasveld moet je goed onderhouden. Het is natuurlijk heerlijk om lekker ‘s ochtend met je blote voeten door het natte gras te lopen, of met een kop koffie over het gazon uit te kijken voordat je aan de rest van de dag begint. Een fijne tuin biedt je een hoop, het geeft rust en het maakt dat je omgeving gezonder is, met meer zuurstof in de lucht. Ook grasvelden en gazons rondom bedrijfspanden en andersoortige gebouwen dienen goed bijgehouden te worden. Zo’n veld of strook groen draagt bij aan een aangename omgeving. Het ziet er mooi uit, het filtert de lucht en het is een fijne plek voor kleine insecten. 

Goed onderhoud

Je kunt je gewaardeerde gras op verschillende manier onderhouden. Wanneer je oppervlakte beperkt is, voldoet een grote heggenschaar of een handmaaier waarschijnlijk prima. Ben je meer van het gemak, of is je stuk veld te groot om de klus met de hand aan te vliegen? Dan kun je verschillende elektrische maaiers overwegen, bijvoorbeeld een cirkelmaaier. Mensen die een cirkelmaaier kopen kiezen voor een specifiek soort maaier, die het gras op een speciale manier maait, in cirkelvorm. Dat betekent niet dat je daarna allemaal cirkels in je grasveld ziet staan, maar je gras zal er wel van gaan stralen. De meeste cirkelmaaiers zijn elektrisch, en de accu die er in zit kun je opladen. Dat is duurzamer dan een wegwerpbatterij, en bovendien lekker makkelijk. 

Beter voor het gras

Door het gras goed te onderhouden groeit het ook beter. Met een cirkelmaaier worden de grassprietjes zo min mogelijk beschadigd en blijft je veld dus lekker groen. Dat is belangrijk, want als een grassprietje verkeerd wordt afgesneden kan de ‘wond’ niet goed herstellen. Dat heeft een negatieve invloed op de kwaliteit van je gazon, en kan zelfs de wortels van je grassprieten uiteindelijk beschadigd. Dat wil je niet, want dan krijg je gele of bruine plekken in je gekoesterde tuintje of op je chique gazon. Ga dus met beleid te werk, of laat het werk aan een ander, of aan een automatische maaier over. Automatische grasmaaiers zijn ingesteld op gras en gaan vanzelf voorzichtig te werk. Op die manier hoef je je daar zelf geen zorgen om te maken. Wel zo fijn, zo blijft alles rondom en op je grasveld een ontspannen aangelegenheid. Alleen zorgen dat je het apparaat bijtijds oplaadt.

De aanschaf

Waar moet je op letten bij het cirkelmaaier kopen? Als je hebt besloten dat een cirkelmaaier het beste bij jouw tuin, gazon of bedrijventerrein past en je bovendien kiest voor het gemak van een automatische maaier, dan is het tijd om tot aankoop over te gaan. Je kunt daarbij voor verschillende dingen kiezen. Misschien heeft een webshop je voorkeur: het is snel geregeld, je hoeft nergens naartoe en je nieuwe maaier wordt zo bij je bezorgd. Ook kun je naar een fysieke winkel gaan en je daar laten adviseren. Of wellicht vind je een maaier tweedehands. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek meer over tuinieren in onze leuke teksten.

Contactgegevens

Via info @ milieuvriendelijktuinieren.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden