Milieu vriendelijk tuinieren

Alles over de beukenhaag

Geplaatst op

Een beukenhaag is een mooie groene plant. Naast een mooi uiterlijk heeft de plant ook functionele functies. Zo kan het dienen als heg of schutting en zo kan het dus een nuttige werking hebben door het geven van privacy. Maar net als gewone planten moeten ze ook onderhouden worden. Hier vind je alles waarmee je rekening moet houden bij het hebben van een beukenhaag.

Waar te koop?

De beukenhagen zijn in elk tuincentrum wel te koop. Je kunt ze zelfs online halen bij beukplanten.nl. Bij beide mogelijkheden is het van belang dat je genoeg informatie verzameld over het verzorgen van de plant. Zo gaat de plant lang mee en kun je er van genieten.

Planten

Voordat je kunt gaan genieten van de plant, moet die eerst geplant worden. Dat kun je het beste doen in de periode van oktober tot april. Als de weersomstandigheden het niet toelaten dan kun je beter wachten tot maart.  Er zijn ook beukenplanten die je heel het jaar kunt planten. Natuurlijk moet je de planten bij elkaar zetten. De hoeveelheid planten mag je zelf bepalen. Hoe dichter bij elkaar, hoe sneller de haag is dichtgegroeid. Maar je moet ze niet te dicht op elkaar planten omdat de wortels dan geen ruimte krijgen om te groeien. Let erop dat je het niet te nat maakt tijdens het planten.

Onderhouden

Verder moet de beukenhaag ook onderhouden worden. Een van de eerste dingen die je doet is het bemesten van de plant. Zonder mest gaat de groei langzamer. Verder kan het ook voorkomen dat er beukenbladluis op zitten. Je moet het blad dan behandelen met biologische middelen. Daarnaast heeft de beukenhaag over het algemeen weinig water nodig. Maar tijdens de droge periodes is het belangrijk dat je hem goed nat houdt. Zo zorg je ervoor dat het water ook naar de bodem zakt.

Snoeien De haag moet wel bij jouw tuin passen. Daarom kun je de plant zo vaak snoeien als je wilt. Alleen moet je niet met warm weer gaan snoeien. Dan is de kans op verbranding heel groot. Je mag zelf weten waarmee je gaat snoeien. Met deze tips zorg je ervoor dat je de plant goed onderhoudt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek meer over tuinieren in onze leuke teksten.

Contactgegevens

Via info @ milieuvriendelijktuinieren.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden