Milieu vriendelijk tuinieren

Alles wat jij moet weten over potgrond

Geplaatst op

De effecten van potgrond zijn bij veel mensen wel duidelijk. Een plant heeft nou eenmaal voeding, water en zuurstof nodig. In dat eerste geval is er iets leuks uitgevonden: potgrond dus. In dit artikel lees jij alles wat je moet weten over deze potgrond. Je leert niet alleen over het gebruik ervan, wat zeker essentieel is, maar je leert ook verschillende soorten potgronden kennen. Binnen no time weet jij dus alles wat je moet weten over potgrond!

Welke potgrond?

Allereerst bekijken we even de verschillende soorten potgrond. Het aanbod van potgrond is over het algemeen verschrikkelijk groot. Voor elke soort plant bestaat er wel weer een andere soort potgrond, maar dit is logisch gezien het feit dat elke plant weer een andere verhouding tussen water, voeding en zuurstof nodig heeft. Om dus optimaal gebruik te gaan maken van potgrond kun je dus het beste kiezen voor de potgrond met de naam van de plant die jij van voeding wilt voorzien op de zak. Op deze manier zit je altijd goed.

Person in Blue Denim Jeans Lying on Brown Wooden Table

Vijf verschillende soorten

Om je toch even een kleine indicatie te geven over wat voor soorten potgrond er over het algemeen bestaan heb ik vijf verschillende soorten potgrond op een rijtje te zet met hierbij een kleine beschrijving van deze betreffende potgrond:

  • Universele potgrond:

Wanneer jij de juiste potgrond voor jouw plant niet precies kunt vinden is er altijd universele potgrond. De naam hiervan geeft natuurlijk al aan dat deze potgrond op vrijwel iedere plant positieve effecten heeft.

  • Zaai -en stekgrond:

Wanneer jij planten gaat zaaien of stekken is deze potgrond ideaal. Deze potgrond voorziet de zaadjes en stekjes van precies genoeg voeding. Alles om dus ideaal te groeien.

  • Potgrond voor mediterrane planten en bomen:

Om mediterrane bomen, dus bijvoorbeeld palm- en olijfbomen, een goede start te geven is deze potgrond onmisbaar. Deze potgrond geeft de precieze hoeveelheid voeding die mediterrane bomen nodig hebben.

  • Kokospotgrond:

Kokospotgrond is potgrond op basis van kokos in plaats van veen.Deze potgrond is hierdoor  luchtiger, houdt water beter vast, is geschikt voor allerlei soorten planten en is tot slot beter voor het milieu en werkt schoner. Genoeg reden om deze dus te gebruiken!

  • Compost potgrond:

Zoals de naam het al zegt is compost potgrond gemaakt van compost. Compost is vergaand tuinafval. Het voordeel hiervan is dat je bepaald afval hergebruikt. Dit is uiteraard enorm goed voor het milieu. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek meer over tuinieren in onze leuke teksten.

Contactgegevens

Via info @ milieuvriendelijktuinieren.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden