Milieu vriendelijk tuinieren

Besteed tuinonderhoud uit aan een hovenier in Bergambacht

Geplaatst op

Alle tuinen evolueren, net als de hoveniers. Elk seizoen brengt veranderingen met zich mee. Een dek dat is voorzien van een pergola werd het masterplan, en de aanplant van Jimsonweed struiken bedekte een gat in de grond. Deze werd in plaats van een lelijk aanzien in de tuin een stralende bloem waar iedereen aandacht voor heeft. Toch is dit alles niet alles vanzelf gekomen maar bedacht door een hovenier in Bergambacht.  

De tuin hier thuis was ooit een weiland. De weide, voor het geval je het nog niet gemerkt hebt, is nu ingesloten in jute en cement. Direct bij de hand is een plek waar onkruid is ontstaan opbloeit maar ook weer wordt verwijderd. Een tuin waar bloemen staan of stonden en waar tegels zijn gelegd. 

Waar moet je aandenken bij het aanleggen van een tuin 

Ik herinner me, toen ik deze tuin aan het maken was, dat ik dacht aan mezelf als de ingenieur, zowel een persoon die iets uit zijn doos moet tekenen als een bouwer die naar een ontwerp kijkt. Ik ben erachter gekomen dat je overal aan moet denken. Niet alleen aan wat vind ik het mooist maar ook wat heeft mijn tuin nodig. Denk aan waar komt de schaduw, hoeveel zon komt er op dat gedeelte van mijn tuin. Waar komt de wind vandaan? Het is belangrijk naar al deze aspecten te kijken om zo’n goed mogelijke tuin te bedenken en te realiseren. 

Bepaalde dingen waar je over na moet denken zijn: 

  • Welke soort stenen kies ik in mijn tuin? Kies je voor een drukkere tuin kies dan voor een klinkerverharding of een tegelverharding? Deze is juist voor een rustige en sfeer uitstraling? Of kies ik juist voor praktische tegels, tegels die hard zijn, geen krassen opkomen, niet glad zijn en geen krassen opkomen? 
  • Kies je wel of niet voor een vijver? Heb je kleine kinderen? Kies dan niet voor een vijver dit is namelijk niet veilig. Ook brengt het erg veel extra onderhoud met zich mee. Maar aan de andere kant staat het wel heel mooi. En als er een goed filtersysteem in zit neemt het wel minder tijd in beslag het schoon te maken. 
  • Verlichting? Sfeer of juist functioneel? Kies je voor LED? Laag in de energie en ook in mooie kleuren beschikbaar of kies ik juist voor een energiebron aan licht? 
  • Tuinmeubelen, ook zo’n breed assortiment. Kies je voor hout en wat voor soort hout dan? Of wil ik geen meubelen? Ook is de kans op verkleuren groter en sneller bij hout dan bij kunststof bijvoorbeeld. 
  • Planten, bloemen? Wil ik dat? Moet het juist druk of rustig en bijna geen verschillende kleuren? 

Je ziet dat het kiezen van een tuin niet een dingetje is dat zo gebeurd is. Zeker niet als je het zelf ontwerpt en maakt. Kies je daarom voor een hovenier in Bergambacht en tuinonderhoud Bergambacht? Of voor eigen onderhoud en aanleg? 

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek meer over tuinieren in onze leuke teksten.

Contactgegevens

Via info @ milieuvriendelijktuinieren.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden