Milieu vriendelijk tuinieren

De belangrijkste dingen bij het tuinieren

Geplaatst op

Van te voren…

Voordat je aan het tuinieren begint is het belangrijk om een lijstje te maken van wat je allemaal nodig hebt. Dit moet namelijk aanwezig zijn op de locatie waar je tuiniert. Het verhuizen van de spullen (vanuit thuis of een ander locatie) kan namelijk soms best een klus zijn.

Aarde
Het aarde is belangrijk bij het tuinieren.  Om te testen of de aarde van goeie kwaliteit is om te tuinieren kan er een zuurtegraad test plaats vinden, oftewel een ph graad meten. Dit lijkt misschien lastig maar is simpel te meten door verschillende testers ( te koop bij tuincentrums). Een ph graden loopt uiteen van 1 tot 14. 1 is het zuurst en 14 het minst. Een graad van 7 is goed.

Plannen

Het is belangrijk om de plannen wat en hoeveel planten je gaat plaatsen en verzorgen. Sommige planten hebben minder zonlicht nodig dan de ander. Deze planten kunnen het best achterin worden geplant of een andere plek waar minder zonlicht aanwezig is.

Juiste gereedschap
Een juiste set van gereedschap is noodzakelijk bij het tuinieren. Het maakt het werk net wat makkelijker. Een aantal basisgereedschappen waar je al veel mee kunt zijn: Handschoenen, schoffel, hark, snoeischaar, tuinschep, mes en eventueel een touw of scheidingsplaten.

Aantekeningen

Hou een lijstje bij waarbij je weet hoeveel er is geplant, wat er is geplant en wanneer. Zo kun je zie hoe snel alles groeit en hoe de verzorging gaat van de planten.

Genieten

Tuinieren is leuk en rustgevend om te doen. Vergeet daarom niet te genieten van het tuinieren en om bezig te zijn met de natuur. Geef ook niet gauw op als het even tegenzit en er iets niet goed gaat. Met veel planten kan je gewoon weer opnieuw beginnen met planten en is het resultaat snel weer zichtbaar, en van je fouten leer je!

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek meer over tuinieren in onze leuke teksten.

Contactgegevens

Via info @ milieuvriendelijktuinieren.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden