Milieu vriendelijk tuinieren

De magie van tuinkabouters

Geplaatst op

Gazonkabouters voegen een gevoel van magische eigenzinnigheid toe aan elke buitenruimte. Ze zijn verkrijgbaar in een groot aantal vormen, maten en kleuren, en vormen een leuke aanwinst voor elke tuin. Maar waar komen gnomen vandaan? Wat is hun verhaal? Nou, er zijn veel theorieën over de achtergrond van tuinkabouters, en hieronder zul je leuke feiten leren die het verhaal van onze specifieke tuinkabouter selectie aanvullen.

Gus de Originele Kabouter Tuinkabouters komen oorspronkelijk uit het Verenigd Koninkrijk. Hun schepper, Sir Charles Isham, bracht 21 terracotta figuren mee terug van een reis naar Duitsland, en plaatste ze rond de tuinen van zijn huis.

Uiteindelijk vonden ze hun weg naar de Verenigde Staten, waar ze in 1492 samen met Christoffel Columbus en zijn bemanning arriveerden in Noord-Amerika. De kabouters waren op zoek naar nieuw land en avontuur, en die vonden ze hier in overvloed. Ze hielden van de overvloed aan land en groene planten die ze vonden terwijl ze door de regio trokken.

Uitgelicht: tuinkaboutershop.nl

Gnomen hebben ook een gevestigde sociale structuur. De gidsen zijn een belangrijk onderdeel van elk kabouterdorp – de meesten zijn oudere leden van de gemeenschap die hun medekabouters helpen bij het vinden van voedsel en land waarop ze nieuwe woonplaatsen kunnen bouwen. Deze kabouters zijn over het algemeen ook verhalenvertellers, en genieten ervan om jongere kabouters te fascineren met hun epische verhalen. Het vertellen van verhalen is bedoeld om hun geschiedenis te bewaren en jongere kabouters uit de buurt van kattenkwaad te houden.

Gnomen zijn zeer zachtaardige wezens, en zorgen er graag voor dat alle levende wezens ongedeerd blijven. Ze dragen messen bij zich om dieren uit vallen te redden en splinters uit poten te verwijderen, zodat geen enkel wezen met pijn hoeft te leven. Hun messen komen ook van pas wanneer dieren die niet voor zichzelf kunnen zorgen, hulp nodig hebben om aan voedsel te komen. Sommige kaboutergidsen hebben dagboeken bij zich zodat ze hun reizen in kaart kunnen brengen en aantekeningen kunnen maken over hun reizen, vooral om punten te noteren die van belang kunnen zijn voor andere kabouters in de toekomst.

Een ander charmant feit over onze kabouters: Ze staan erom bekend wilde bloemen te planten waar ze ook gaan. Dus de volgende keer dat je een wilde bloem ziet, ga je gang en vraag je af “Heeft een kabouter dit hier geplant?”

Hoewel het misschien onverwacht lijkt, zijn kabouters nachtdieren, die overdag slapen en hun taken ’s nachts uitvoeren. Dit is de reden waarom slechts een handjevol mensen ooit een echte kabouter hebben gezien!

Enkele meer alledaagse feiten over kabouters: De oorspronkelijke kabouter was ongeveer 15 cm lang en droeg niet de traditionele kegelvormige kaboutermuts. Met hun muts op is de gemiddelde kabouter ongeveer 15 cm lang. Tegenwoordig zijn kabouterbeelden er in vele maten, zodat u het beeld kunt vinden dat het beste bij uw gazon of tuin past.

Tip: Vijverdecoratie Kopen? | Decoratie Beelden Voor de Vijver

En onthoud: Wanneer onze kabouters nieuwe gasten ontmoeten, presenteren zij vaak geschenken (zoals vogelhuisjes) aan hen, en zij zijn altijd zeker om welkomstbord uit te hangen voorafgaand aan het ontvangen van bezoekers, als een teken van vriendelijkheid en respect.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek meer over tuinieren in onze leuke teksten.

Contactgegevens

Via info @ milieuvriendelijktuinieren.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden