Milieu vriendelijk tuinieren

Dit zijn de mooiste tuinen in Nederland

Geplaatst op

Als je het mij vraagt, zijn te weinig Nederlanders op de hoogte van de prachtige tuinen die te vinden zijn in ons eigen land. Daarom lees je in deze blog over een aantal mooie tuinen in Nederland. Perfect voor een (half) dagje weg!

Keukenhof

Keukenhof is het internationale en zelfstandige showvenster van het Nederlandse sierteelt, met nadruk op bloembollen. In 8 weken tijd laat Keukenhof zien wat de Nederlandse sierteelt te bieden heeft. In het park ligt de nadruk op 7 miljoen voorjaarsbloeiende bloembollen. 100 bloembollenbedrijven laten al hun soorten zien. 

Siertuin Gooilust

Gooilust is een prachtige plek: een landhuis uit 1780 met buitenplaats aangelegd in Barokstijl. Een mooie rododendronvallei, een sterrenbos en een dubbele beukenlaan. Slingerpaden nemen je mee langs uitheemse bomen en nemen je mee naar een andere wereld. De vorige eigenaar hield van exotisch en daarom liepen hier zo’n 100 jaar geleden ook kraanvogels, ibissen en flamingo’s rond. Wandelaars zagen tot hun verbazing zelfs bizons rondlopen. Zo dol op dit mooie gebied en heb je woonwensen in het prachtige Gooi? Makelaar Hilversum kijkt graag met je mee naar de mogelijkheden.

Hortus Botanicus

De Amsterdamse Hortus Botanicus is één van de bekendste tuinen in Nederland. Het is een botanische tuin en bevat meer dan 6.000 tropische en inheemse bomen en planten. Woon of werk je in Amsterdam? Het is heerlijk om een abonnement te nemen en dagelijks te lunchen tussen de grote variëteit flora.

De Orchideeën Hoeve

In De Orchideeën Hoeve vind je onder andere de grootste vlindertuin van Europa. Wandel door de speciale bergpaden in de geheel overdekte Vlinder Vallei en volg de prachtige vlinders door de verschillende lagen van de tuin. Naast vlinders zijn hier ook prachtige bloemen en andere dieren te zien. Voor €14,50 per persoon heb je een ontzettend leuk half dagje uit, je kunt hier ook lunchen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek meer over tuinieren in onze leuke teksten.

Contactgegevens

Via info @ milieuvriendelijktuinieren.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden