Milieu vriendelijk tuinieren

Drie tips om het onderhoud van jouw tuin milieuvriendelijk uit te voeren

Geplaatst op

Jouw tuin is jouw eigen stukje natuur, dat je in kan richten en kan onderhouden zoals jij dat wilt. Vind jij het welzijn van de natuur heel belangrijk en wil je dat ook laten terug komen in de manier waarop jij jouw tuin onderhoudt? Wij geven je een aantal tips om het onderhoud van jouw tuin op milieuvriendelijke wijze uit te voeren.

Onkruidbestrijding

Onkruid is één van de grootste ergernissen in de tuin. Onkruid zorgt er voor dat de bestrating, de borders en het gazon in de tuin een haveloze uitstraling hebben en is helaas lastig te bestrijden. Veel mensen kiezen voor chemische bestrijdingsmiddelen in de strijd tegen onkruid, maar gelukkig is er ook een milieuvriendelijker alternatief. Door onkruid weg te borstelen, weg te branden of te bestrijden met heet water verwijder jij het onkruid zonder moeite uit jouw tuin.

Het juiste tuingereedschap

Wil jij jouw tuin goed onderhouden? Dan is automatisch tuingereedschap onmisbaar. Er bestaan verschillende soorten automatisch tuingereedschap. Zo kan je kiezen voor accu tuingereedschap, elektrisch tuingereedschap en tuingereedschap op benzine. Ben jij op zoek naar milieuvriendelijk tuingereedschap? Dan is elektrisch tuingereedschap of accu tuingereedschap de beste keuze. Deze twee soorten tuingereedschap stoten geen schadelijke uitlaatgassen uit en zijn aanzienlijk stiller dan tuingereedschap op benzine, waardoor de natuur niet wordt verstoord. Wil jij het tuinonderhoud uitbesteden aan een hovenier? Kies dan voor een hovenier in Zuidwolde of een andere plaats bij jou in de buurt die geluidsarm tuinonderhoud aanbiedt.

Regenwater opvangen

Wil jij jouw tuin in periodes van droogte ook van voldoende water kunnen voorzien? Dan is het aan te raden om regenwater op te vangen in één of meerdere regentonnen. Door het regenwater op te vangen hoef je in drogere periodes jouw tuin niet te beregenen met kraanwater, maar kan je gewoon gebruik maken van het regenwater in jouw regenton. Regentonnen zijn vandaag de dag verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en stijlen, waardoor er voor elke tuin een passende regenton is.

Tuinonderhoud uitbesteden

Wil jij jouw tuin op milieuvriendelijke wijze onderhouden, maar kan jij het onderhoud van jouw tuin zelf niet meer uitvoeren? Dan is het aan te raden om het onderhoud van de tuin uit te besteden aan een hovenier in Zuidwolde of een andere plaats bij jou in de buurt die het welzijn van het milieu hoog in het vaandel hebben staan. Door jouw tuinonderhoud uit te besteden aan een ervaren hovenier, die bijvoorbeeld geluidsarm tuinonderhoud uit kan voeren, weet je zeker dat jouw tuin op milieuvriendelijke wijze kan worden onderhouden.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek meer over tuinieren in onze leuke teksten.

Contactgegevens

Via info @ milieuvriendelijktuinieren.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden