Milieu vriendelijk tuinieren

Een goede hovenier vinden in 5 stappen

Geplaatst op

Voor de complexe werkzaamheden in de tuin heb je een hovenier nodig. Helaas is het kiezen van een goede hovenier niet eenvoudig. Bovendien zijn er velen die zich opgeven als hovenier. Dat maakt het kiezen nog moeilijker. Belangrijk is dat een hovenier een speciale opleiding heeft gevolgd. Daarnaast zijn er nog andere aspecten die helpen met het vinden van een hovenier van hoge graad. Met dit stappenplan zorg je ervoor dat je de juiste hovenier vindt voor het werk in je tuin.

1. Taakomschrijving in elkaar zetten

Een heldere plan van aanpak is cruciaal voor een duidelijk beeld van het werk. Je kunt daarmee dan een inschatting maken van de kosten en de tijdlijn. Dit plan bespreek je dan met de hovenier, zodat die je de nodige informatie kan geven over de kosten.

Tip: Hoveniersbedrijf Vlaardingen

2. Zelfonderzoek

Met een gericht plan kun je nu op zoek naar een geschikte expert. Zoek op het internet of in de krant naar een hovenier in je eigen omgeving. Daarmee zorg je namelijk ervoor dat je geen hoge voorrijkosten voor je rekening krijgt. Daarnaast kun je ook aanbevelingen vragen aan familie en vrienden. Lees de recensies van de eerdere klanten en rangschik potentiële hoveniers voor het werk.

3. Informeren naar specialisme

Nu heb je een lijst van de hoveniers die geschikt zijn voor het werk. Hiermee kan je bellen naar het kantoor om te informeren over de diensten van de hovenier. Informeer naar het specialisme als er een specifieke taak vereist is. Het is handig om een hovenier te kiezen met een keurmerk, omdat je dan de zekerheid hebt dat die inderdaad een expert is.

4. Duidelijke offertes

De volgende stap is om te informeren naar de prijzen. Daarmee heb je een duidelijk beeld over je uitgaven. Let op de woorden van de hovenier en schrijf alle kosten op zoals hij die opgeeft. Belangrijke zaken die op de offerte moeten voorkomen zijn: de materialen, de prijzen, de tijdlijn, btw vermelding en de garantiebepaling. Aan het eind heb je dan de prijzen zoals die worden geboden door de verschillende concurrenten.

Uitgelicht: overkapping met glaswand

5. Vergelijken

Als laatste komt het vergelijken van de hoveniers om de juiste te kiezen. Het gaat dan niet alleen om de prijzen, maar ook de professionaliteit en het specialisme. Vanuit hier kun je dan aan de slag met de voorwaarden, de afspraken en een eventueel contract met de hovenier. Je tuin is nu in de handen van een expert en wordt binnen de korste tijd omgetoverd.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek meer over tuinieren in onze leuke teksten.

Contactgegevens

Via info @ milieuvriendelijktuinieren.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden