Milieu vriendelijk tuinieren

Eén of meerdere bomen laten snoeien? Dit moet je weten

Geplaatst op

Ben jij de trotse eigenaar van één of meerdere bomen? Om jouw bomen gezond te houden is het belangrijk dat ze regelmatig gesnoeid worden. Door een boom regelmatig te snoeien levert de boom geen gevaar op voor zijn omgeving, blijft de vorm van de kroon bewaard en blijft de boom in topconditie. Wil jij één of meerdere bomen laten snoeien? Wij vertellen je alles wat je moet weten over het snoeien van bomen.

Bomen snoeien

Het snoeien van bomen is van nature niet noodzakelijk, maar in de meeste gevallen wel wenselijk. Bomen snoeien kan om verschillende redenen worden uitgevoerd. Zo kan de boom gevaar opleveren of overlast veroorzaken voor zijn omgeving, kan het voorkomen dat het uiterlijk van de boom niet helemaal naar wens is of kan het snoeien nodig zijn om de boom gezond te houden.

Bomen toppen

Het toppen van bomen houdt in dat één of meerdere bomen in hoogte en/of breedte gecorrigeerd worden. Bomen toppen wordt het meest uitgevoerd bij lange rijen of groepen bomen en heeft als doel dat alle bomen ongeveer hetzelfde uiterlijk hebben. Het toppen van bomen is dus een snoeiwijze die puur gericht is op het behoud van het uiterlijk van één of meerdere bomen. Het toppen van bomen werd vroeger uitgevoerd door lukraak alle takken die te groot werden af te zagen. Dit is echter niet goed voor de gezondheid van de boom. Daarom wordt met bomen toppen vandaag de dag bedoeld dat de kroon van een boom op vakkundige wijze en met veel zorg voor de gezondheid van de boom wordt ingenomen.

Bomen knotten

Het knotten van bomen is een traditionele snoeiwijze die vooral wordt uitgevoerd bij wilgenbomen. Geknotte bomen hebben een karakteristiek uiterlijk en zijn al eeuwenlang een vertrouwd beeld in het Nederlandse landschap. Het knotten van bomen werd vroeger uitgevoerd om gebruikshout te verkrijgen. Vandaag de dag is deze vorm van houtproductie echter niet meer rendabel. Het knotten van bomen wordt daarom alleen nog uitgevoerd om de karakteristieke uitstraling van de bomen en het omliggende landschap te bewaren.

Bomen laten snoeien door een professioneel boomverzorgingsbedrijf

Heb jij twee linkerhanden of weet je te weinig over boomverzorging om het snoeien van bomen op de juiste wijze uit te voeren? Dan is het aan te raden om het snoeien van jouw bomen over te laten aan een ervaren boomverzorgingsbedrijf. Bomen laten snoeien door een professional zorgt er voor dat jouw bomen veilig en op de juiste wijze gesnoeid worden. Een ervaren en professioneel boomverzorgingsbedrijf beschikt over de juiste kennis en materialen om het snoeien van de bomen snel en efficiënt uit te voeren.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek meer over tuinieren in onze leuke teksten.

Contactgegevens

Via info @ milieuvriendelijktuinieren.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden