Milieu vriendelijk tuinieren

Fleur je huis op met mooie plantenbakken voor binnen.

Geplaatst op

Om je huis een beetje op te fleuren kan je planten nemen. Deze doe je natuurlijk in mooie plantenbakken. Maar als je die nog niet hebt moet je die plantenpakken eerst kopen. Maar waar let je op bij het kopen van binnen plantenbakken en welke mogelijkheden heb je? Hier een aantal tips om je te helpen om een mooie plantenbak te vinden. 

Soort 

Als eerst zijn er zoals je weet heel veel verschillende maten plantenbakken. Deze stem je af op de locatie waar je de plantenbak gaat neerzetten maar ook welke planten je daarin gaat zetten. Als eerst ga je je bedenken waar je de plantenbak gaat neerzetten. Ben je van plan om het in je raamkozijn neer te zetten is een langwerpige plantenbak erg leuk en handig. Deze plantenbak heeft een moderne uitstraling en kan niet uit makkelijk uit het raam gestoten worden omdat het uitsteekt. Ook kan je drie kleinere plantenbakken neerzetten. Dit creëert dan ook één geheel. Bedenk goed een locatie waar jij de plantenbak wil neerzetten en pas daaraan de soort van je plantenbak. 

Kijk goed waar je de plantenbak wil gaan neerzetten. Meet op hoe groot je de plantenbak wil hebben zodat dit makkelijk zoeken is in de winkel. Ook is het goed om in de winkel op te letten of er bijvoorbeeld afvoergaten zitten in de bodem. Dit is goed voor het overtollige water. 

Uitstraling 

Wat voor uitstraling wil jij dat je plantenbak heeft? Je kan bijvoorbeeld voor een landelijke stijl gaan, ook kan je kiezen voor een strakke moderne uitstraling. Materiaal is daarbij iets dat daarin meetelt. Kies je voor bijvoorbeeld kunststof geeft dit een verzorgde strakke uitstraling. Daarnaast heeft het ook (voor binnen) weinig onderhoud nodig. Ook kan je voor een steensoort gaan. Dit geeft een landelijke uitstraling. Deze heeft ook weinig onderhoudt nodig. Het enige nadeel van steen is dat het veel vocht in zich opneemt. Zo weet je niet of jou plant voldoende water heeft gekregen. Op deze manier kunnen de planten eerder dood gaan.  

Plant 

Niet in elke plantenbak kan de plant er in die jij wilt. Sommige planten hebben veel grotere wortels als de plant zelf. Op deze manier kunnen ze niet in een kleine pot omdat ze daaraan dood gaan. Dit moet je goed van tevoren bedenken. Op websites op het internet kan je makkelijk vinden welke plant in wat voor soort plantenbak moet.  

Neem als voorbeeld rozen; roze moeten in een diepe plantenbak zodat de wortels ver kunnen groeien in de grond. De wortels van roze zijn twee tot drie keer zo groot als de plant zelf. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek meer over tuinieren in onze leuke teksten.

Contactgegevens

Via info @ milieuvriendelijktuinieren.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden