Milieu vriendelijk tuinieren

Gazononderhoud in de zomer: hier moet je rekening mee houden

Geplaatst op

Een mooi groen gazon is een sieraad voor je tuin, maar het vergt wel het nodige onderhoud. Zeker in de zomer is het belangrijk om je gazon goed te verzorgen. In dit artikel geven we je tips en adviezen voor het onderhoud van je gazon in de zomer.

  1. Waarom is gazononderhoud in de zomer belangrijk?

In de zomer heeft je gazon het vaak zwaar te verduren. Door de hitte en droogte kan het gras snel verkleuren en uitdrogen. Door goed gazononderhoud zorg je ervoor dat je gras gezond blijft en mooi groen blijft ogen.

  1. Water geven

In de zomer is het belangrijk om je gazon voldoende water te geven. Geef je gazon liever een keer per week een flinke plens water dan dagelijks een beetje. Hierdoor zorg je ervoor dat het water dieper doordringt in de grond en de wortels van het gras sterker worden.

  1. Maaien

In de zomer groeit het gras sneller dan in andere seizoenen. Het is belangrijk om het gras regelmatig te maaien om te voorkomen dat het te lang wordt. Maai het gras niet te kort, anders kan het verbranden door de zon.

  1. Verticuteren

Verticuteren is het verwijderen van mos en dood gras uit je gazon. Dit zorgt ervoor dat er meer lucht, water en voeding bij de wortels van het gras kan komen. In de zomer is het aan te raden om je gazon te verticuteren, zodat het gras gezond blijft.

  1. Bemesten

In de zomer heeft je gazon extra voeding nodig. Bemest je gazon daarom regelmatig met speciale zomerbemesting. Hierdoor blijft het gras gezond en mooi groen.

  1. Onkruid bestrijden

Onkruid heeft de neiging om snel te groeien in de zomer. Het is daarom belangrijk om je gazon regelmatig te controleren op onkruid en dit tijdig te verwijderen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een onkruidverdelger speciaal voor het gazon.

  1. Schaduwplekken

Op schaduwplekken in je gazon groeit vaak minder gras dan op de zonnige plekken. Zaai deze plekken bij met graszaad speciaal voor schaduwplekken, zodat ook deze delen van je gazon mooi groen blijven.

Bron: grasproducten.nl

Gerelateerde berichten

Boombanken en straatbanken: een verrijking voor de openbare ruimte

Inleiding In de hedendaagse inrichting van openbare ruimtes, parken en tuinen spelen boombanken en straatbanken een cruciale rol. Niet alleen bieden...

Lees meer

Over ons

Ontdek meer over tuinieren in onze leuke teksten.

Contactgegevens

Via info @ milieuvriendelijktuinieren.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden