Milieu vriendelijk tuinieren

Geniet van uw tuin in elke weersituatie

Geplaatst op

Herkent u dat gevoel ook? Je hebt zin om te barbecueën, maar het weer laat het niet toe. Of u wilt graag naar de vogels in uw tuin kijken, maar de regen steekt daar een stokje voor. Je hebt mensen uitgenodigd, maar het begint ineens te regenen. In al deze situaties is een tuinhuis met veranda precies wat u nodig heeft!

Een tuinhuis kan verschillende functies hebben: u kunt het gebruiken als workshopruimte, een yoga ruimte of als een kantoor. De belangrijkste functie blijft echter de bergruimte voor gereedschap en het beschermen tegen allerlei weersomstandigheden. Over het algemeen wilt u het hele jaar door genieten van uw tuin, hiervoor willen wij u een aantal tips geven hoe u dit zou kunnen doen.

Overkapping tegen de regen

In principe bieden tuinhuizen perfecte bescherming tegen de regen. Het is wel belangrijk om aandacht te besteden aan kwaliteit om goed droog te blijven: met een slechte dakbedekking of slechte impregnatie kan het hout snel water opnemen en de kwaliteit verslechteren. Goede kwalitatieve tuinhuizen gebruiken vaak EPDM-dak folie die perfect geschikt is voor bescherming tegen water. EPDM-folie is daarnaast zeer Uv-bestendig en niet poreus. Het resultaat: u zit beschermd en droog in uw tuin, hoe zwaar de regenval ook is.

Geniet ook in de winter van uw tuin

Naast de regen, kan ook de kou al snel een probleem worden als u graag in uw tuin wilt zitten. Ook voor dit probleem is er een oplossing! Er is de mogelijkheid om uw tuinhuis te voorzien van een veranda met glazen schuifwanden. Deze beperken nauwelijks het zicht op de tuin, en beschermt daarnaast ook tegen de kou. Daarnaast is het ook natuurlijk belangrijk om te zorgen voor de juiste verwarming. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden; u kunt natuurlijk kiezen voor een elektrische verwarming, maar in principe is alles mogelijk – van kachel tot infraroodstraler.

Snelheid

Het kan vaak voorkomen dat je geen zin hebt om de tuin klaar te maken als je er maar kort gaat zitten, zoals het neerzetten van meubilair. Een belangrijk pluspunt bij het nadenken over een overkapping in de tuin is de snelheid waarmee u van de tuin kunt genieten. U kunt simpelweg tuinmeubilair inclusief kussens onder de overkapping laten staan. Zo hoeft u niks meer voor te bereiden en kunt u direct in de tuin gaan zitten als u zin heeft. Als u liever niet de kussens laat liggen, vanwege bijvoorbeeld vocht, dan kunt u gebruik maken van de opbergruimte van uw tuinhuis met overkapping. Dit is slechts een kleine moeite.

Bent u nog op zoek naar een mooi tuinhuis met overkapping? Op www.lugarde.nl vindt u de beste mogelijkheden om bij welk weertype van uw tuin te genieten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek meer over tuinieren in onze leuke teksten.

Contactgegevens

Via info @ milieuvriendelijktuinieren.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden