Milieu vriendelijk tuinieren

Hoe verzorg je de amerikaanse sering

Geplaatst op

De amerikaanse sering, onder de latijnse naam ook wel bekend als de ceanothus, is een zeer decoratieve plant. Hedendaags is die ontzettend populair binnen Nederlandse tuinen; en niet zonder reden. De plant heeft een prachtige bloeiwijze die zeer uitbundig in de tuin staat. Daarnaast is die goed winterhard, wintergroen en behoudt die zijn blad ten tijde van de winter. Kortom; heel het jaar door is de plant een meerwaarde voor je tuin. Maar toch, net zoals bijna elke plant, dient de amerikaanse sering op zijn tijd ook zijn verzorging te krijgen. Een plant kan zonder verzorging immers niet eeuwig mooi blijven. Hoe je dit doet? In dit artikel wordt uitgelegd hoe je jouw Amerikaanse sering het beste kan verzorgen zodat die jaarlijks prachtig blijft stralen in de tuin.

Verzorging van de amerikaanse sering

Je kan de amerikaanse sering zowel in half-schaduw als in volle zon plaatsen. De voorkeur gaat echter wel uit naar de volle zon, gezien de plant daarin de mooiste bloemen produceert. De grond moet goed doorlatend zijn, de plant houdt zeker niet van natte voeten! Waar de Amerikaanse sering wel van houdt is een humusrijke grond, zandgrond, of lichte kleigrond. Kortom; de plant kan op meerdere soorten grond goed groeien. 

Jaarlijks snoeien

Om de plant mooi te houden moet je de Amerikaanse sering jaarlijks snoeien. Wanneer je dit niet doet, zullen de takken na verloop van tijd verhouten en bloeit die minder uitbundig. De eerste drie jaar hoeft de plant nog niet gesnoeid te worden, of alleen gesnoeid te worden om de plant mooi in vorm te houden, maar na drie jaar moet de plant jaarlijks gesnoeid worden. Hou er rekening mee dat je de plant wel op de juiste manier snoeit zodat je deze geen onherstelbare schade toedient. Hieronder een artikel waar op een duidelijke manier wordt uitgelegd hoe je de amerikaanse sering dient te snoeien:

amerikaanse sering snoeien

Moet je amerikaanse sering bemesten?

De amerikaanse sering hoeft niet persé bemest te worden. Ook zonder bemesting zal de plant prima groeien en meer dan genoeg bloemen produceren. Wel kan een bemesting een extra boost geven aan de plant waardoor die net wat voller bloeit. Zeker wanneer de plant gesnoeid is kan de bemesting net dat beetje extra geven dat de plant nog wat beter laat herstellen en nog wat mooier laat bloeien.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek meer over tuinieren in onze leuke teksten.

Contactgegevens

Via info @ milieuvriendelijktuinieren.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden