Milieu vriendelijk tuinieren

Hoe zet je je tuin in voor een veiligere woning?

Geplaatst op

De tuin is in alle opzichten de eerste verdedigingslinie die je kunt inzetten tegen inbrekers. En dit hoeft niet te betekenen dat je tuin een doolhof wordt, want je kunt er heel simpel iets leuks van maken. Benieuwd? Neem een kijkje over de schutting:

Beveilig ook je voortuin

Je voortuin grenst vrijwel altijd aan een voetpad of een autoweg. Hierdoor is sociale controle een stuk makkelijker dan in je achtertuin. Maak dan ook gebruik van de sociale controle en zorg ervoor dat inbrekers zich niet makkelijk kunnen verschuilen. Dit betekent dat je een laag hek moet hebben en er misschien voor moet zorgen dat je heggen en struiken onder een meter of ongeveer taillehoogte houdt. Als een inbreker denkt dat hij gemakkelijk te zien is bij het inbreken, zal hij twee keer nadenken over het kiezen van jouw woning als doelwit. Het installeren van een bewakingssysteem aan de voorkant van je huis geeft de inbreker ook een boodschap.

Maak gebruik van grindpaden in je tuin

Een hele goede en toch simpele oplossing is het aanleggen van een grindpad. Een grindpad is bijna niet geruisloos te belopen, dus dat zal een inbreker afschrikken van het betreden van jouw terrein. Tuinbeveiliging is de eerste verdedigingslinie van je woning. Als je dit gebied een stuk veiliger kunt maken, heeft verklein je de kans dat inbrekers jouw woning als doelwit zien.

Houd rekening met de Misdaadmeter

Een handige graadmeter om te kijken hoe veilig jouw woonplaats is, is de AD Misdaadmeter. Hier kun je de ontwikkeling zien ten opzichte van vorig jaar. Zo zie je bijvoorbeeld dat Almere met 6 plekken is gestegen van positie 25 naar positie 19. Genoeg reden voor Almeerders om rekening te houden met de gegeven tips en een aanvullende afspraak met een slotenmaker Almere. Een PKVW-aangesloten slotenmaker heeft namelijk altijd alle kennis in huis om je huis zo veilig mogelijk te maken om een inbreker het leven zuur te maken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek meer over tuinieren in onze leuke teksten.

Contactgegevens

Via info @ milieuvriendelijktuinieren.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden