Milieu vriendelijk tuinieren

Met halfverharding een natuurlijke uitstraling van je tuin

Geplaatst op

null

Steeds vaker worden tuinen bestraat en betegeld. Ook kunstgras zien we regelmatig in tuinen terugkomen. Veel bestrating en tegels komt de natuurlijke uitstraling van je tuin niet geheel ten goede. Om toch een natuurlijk geheel te creëren, is halfverharding een uitstekend idee. Halfverharding is een breed begrip. Er zijn veel verschillende soorten halfverharding te verkrijgen. Combineer tegels in je tuin met halfverharding en zorg voor een mooi geheel.

Voordelen van halfverharding

Halfverharding heeft veel voordelen. Het eerste grote voordeel is de natuurlijke uitstraling die halfverharding biedt. De halfverharding bestaat uit dan ook uit natuurlijke materialen, denk bijvoorbeeld aan houtsnippers, schelpen of grind. Natuurlijke kleuren zorgen daarbij voor een mooie uitstraling. Een ander voordeel van deze verharding is de waterdoorlatendheid. Anders dan stoeptegels, kunstgras of andere bestrating loopt het regenwater makkelijk weg en blijven er geen plassen achter. Daarnaast is de prijs van halfverharding lager dan die van andere soorten verharding, zoals stoeptegels of andere bestrating. Ook zijn beschadigingen eenvoudig te repareren. Het enige wat je hoeft te doen, is nieuw materiaal toe te voegen.

Houtsnippers, grind, schelpen en split

Enkele voorbeelden van halfverharding soorten zijn houtsnippers, grind, schelpen en split. Mooi te combineren met grote keramische tuintegels is boomschors. Je creëert een mooi pad in je tuin en het geeft een sierlijke uitstraling. Het grote voordeel van grind is het ‘gekraak’. Is je oprit met grind bekleed, dan hoor je de visite al lang van tevoren aankomen. Hetzelfde geldt voor een schelpenpad en pad van split. Om deze op hun plaats te houden, is een grindmat zeer geschikt. Door deze onder de laag grind te plaatsen, blijft het grind beter op zijn plek en is herstellen minder vaak nodig.

NobreCál, een ander soort halfverharding

Een geheel ander soort halfverharding is NobreCál. Dit 100% natuurlijke product is een fijnkorrelig breekmateriaal afkomstig uit natuurlijk kalkgesteente. Het heeft een slijtvast karakter en is zeer onderhoudsarm. Daarnaast heeft het een mooie natuurlijke kleur en straalt het allure uit. Doe wat anders met je tuin of oprit en bekleed deze met deze mooie vorm van halfverharding. Maak van je tuin een natuurlijk plaatje.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek meer over tuinieren in onze leuke teksten.

Contactgegevens

Via info @ milieuvriendelijktuinieren.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden