Milieu vriendelijk tuinieren

Milieuvriendelijk stroom verbruiken met zonnepanelen

Geplaatst op

Het is in deze tijd steeds belangrijker om aan het milieu en duurzaamheid te denken. Een milieuvriendelijke manier om stroom te verbruiken, is door zonnepanelen te plaatsen. De opgewekte energie is vervolgens zowel in huis als in de tuin te gebruiken. Bovendien zijn er voor wat betreft het tuinieren nog veel meer milieuvriendelijke oplossingen op basis van zonne-energie beschikbaar.

 

Voordelen zonnepanelen

 

Er zijn meerdere voordelen verbonden aan zonnepanelen voor het gebruik van energie in huis en in de tuin. Het belangrijkste is dat het een duurzame en milieuvriendelijke manier is om stroom op te wekken. Daarnaast is er het voordeel dat zonnepanelen onderhoudsarm zijn en dat het een kostenbesparing op de energierekening oplevert. Een investering in zonnepanelen investeert zichzelf dan ook in de loop der jaren vanzelf terug. 

 

Zonnepanelen op daken

 

Zonnepanelen zijn in heel Nederland op daken te zien, van Amsterdam tot zonnepanelen in Assen. Het aantal zonnepanelen neemt bovendien alleen maar toe. Niet in de laatste plaats vanwege de stijging van energieprijzen voor elektriciteit in de afgelopen jaren. Overigens functioneren zonnepanelen ook als de zon een keer niet door de wolken heen komt, want er is altijd wel daglicht. Verder zorgen zonnepanelen voor een waardevermeerdering van de eigen woning, vooral nu het energielabel steeds meer aandacht krijgt bij kopers.

 

Zonne-energie ook geschikt voor airco

 

In ieder huis zijn er allerlei elektrische apparaten die stroom nodig hebben om te functioneren. De zonnepanelen vormen wat dat betreft een stroomvoorziening. Het is zelfs mogelijk om airco op zonnepanelen te laten draaien. Dit betekent dat je geen gas meer hoeft te gebruiken om je huis te verwarmen, maar daarvoor in de plaats een airco gebruikt die te combineren is met zonnepanelen. in de zomer is de airco met zonnepanelen te gebruiken om het in huis lekker koel te houden.

 

Zonne-energie in de tuin

 

Er zijn allerlei werkzaamheden op het gebied van tuinieren waar je een elektrisch apparaat voor nodig hebt. Denk maar aan het gemakkelijk snoeien van een heg door een elektrische heggenschaar te gebruiken. Een heggenschaar met kabel is aan te sluiten op het stopcontact in huis, waar op het dak zonnepanelen liggen die voor de stroom zorgen. Een grasmaaier met kabel is eveneens op deze manier te gebruiken.

 

Tuingereedschap met zonnepanelen

 

Het is echter ook mogelijk om het jezelf nog gemakkelijker te maken. Er bestaan bijvoorbeeld robotgrasmaaiers die op zonne-energie werken. Het voordeel hiervan is bovendien dat de grasmaaier geen lawaai maakt. Dit geldt overigens ook voor het gebruik van heggenscharen of snoeischaren, die op zonne-energie werken. Deze apparaten zijn van een zonnepaneel en accu voorzien. Ook voor het sproeien van de tuin is het mogelijk dit op een milieuvriendelijke manier te doen. Bijvoorbeeld door een irrigatiesysteem te gebruiken dat op basis van zonne-energie functioneert. Door regenwater op te vangen in een regenton maak je het sproeien extra milieuvriendelijk.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek meer over tuinieren in onze leuke teksten.

Contactgegevens

Via info @ milieuvriendelijktuinieren.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden