Als je plannen hebt om een moestuin te beginnen kan dit nogal overweldigend zijn in het begin. Er is namelijk zoveel mogelijk en er is ook veel verschillende kennis nodig. Om het je gemakkelijk te maken hebben we hier een aantal tips uitgeschreven. Zo weet je direct hoe je het beste kan beginnen met het aanleggen van je eigen moestuin.

Zoek de juiste plek uit

De eerste stap van het beginnen van een moestuin is natuurlijk om de plek te vinden waar je deze moestuin kan gaan aanleggen. Het is belangrijk dat je een geode beschutting om de moestuin heen hebt om zo de tuin tegen de wind te beschermen.

Daarnaast heeft je tuin ook water nodig. zorg er dus voor dat je een kraan in de buurt hebt voor de periodes waar het niet veel regent.

Leg de moestuin aan met verhoogde bedden

Je hebt ook een goede grond nodig voor je moestuin. Als de huidige grond die je hebt niet goed genoeg voor je is kan je verhoogde bedden gaan plaatsen. Vervolgens kan je hierin goede grond en compost gaan plaatsen.

Maak een bewuste keuze in wat je verbouwd

Als je de goede plek hebt gevonden en ook de juiste grond hebt geplaatst is het tijd om de groentes en fruit te gaan verbouwen. Als je niet zeker weet wat je wilt gaan verbouwen raden we aan om deze 3 punten te gaan gebruiken:

  1. Kies wat je zelf lekker vind en graag eet
  2. Kies wat in de winkel relatief een stuk duurder is dan wanneer je het zelf verbouwd
  3. Kies voor iets dat het lekkerst is wanneer het nog vers is

Hou de tijd goed in de gaten

De laatste tip die we aan je mee willen geven is het in de gaten houden van de tijd. Wat we hiermee willen zeggen is dat verschillende planten verschillende hoeveelheden aan aandacht van je gaan vragen. Ga dus goed onderzoeken hoeveel aandacht elke plant die je plaatst vereist zodat je dit kunt gaan inplannen en niet tijd te kort gaat komen.

Wil je meer informatie over een moestuin? Neem dan een kijkje op deze website.