Milieu vriendelijk tuinieren

Onderhoudsvrije tuin aanleggen?

Geplaatst op

Ben je zelf niet een echte tuinliefhebber of heb je gewoon simpelweg niet veel tijd om je tuin te onderhouden? Dan is het verstandig om een tuin te laten aanleggen welke weinig onderhoud nodig heeft. Kwekerij de Groot geeft je hiervoor een aantal tips.

Kies voor groene planten

Het aanleggen van een onderhoudsvrije tuin start met het kiezen van echte groenblijvers. Door planten te kiezen die zowel in de winter als zomer groen blijven, zorgt ervoor dat je al minder aandacht eraan hoeft te besteden. De groenblijvers zullen dus in de winterperiode ook verder geen blad laten vallen, waardoor je dus verder ook niets in de tuin hoeft op te ruimen.

Duidelijke structuur in de tuin

Bij het aanleggen van de tuin is het belangrijk dat er direct een bepaalde structuur in komt. Als de tuin niet overzichtelijk is wordt het ook wat lastiger om het onderhoud in te delen. Het onderhouden van je tuin zul je namelijk altijd moeten blijven. Alleen door het juist in te richten kun je er meer structuur in brengen zodat je in ieder geval minder onderhoud hoeft verspreid over het gehele jaar.

Bodem bedekken met grind

Onkruid is vaak in een tuin een van de grote boosdoeners. Daarom wordt er in onderhoudsvrije tuinen vaak ook gekozen om de bodem te bedekken met grind. Dan hoeft het onkruid er alleen van tussen te worden geharkt zodra het duidelijk tussen het grind door naar boven komt. Daarnaast is het fijne aan grind dat het bij een grote regenbui ook het water naar beneden zal lopen en dus geen grote plassen zullen ontstaan in de tuin.

Niet te veel bestraten

Hoewel de bodem bedekken misschien als de ideale oplossing lijkt om zo min mogelijk onderhoud te doen. Dit is echter niet het geval. Op de bestrating kan dan namelijk groene aanslag komen. Waardoor je dit weer schoon moet houden. Daarnaast kan er ook behoorlijk wat onkruid tussen komen. Kortom bestrating is hiervoor niet de juiste oplossing. Kies voor voor groenblijvers in je tuin in combinatie met grind.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek meer over tuinieren in onze leuke teksten.

Contactgegevens

Via info @ milieuvriendelijktuinieren.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden