Milieu vriendelijk tuinieren

Ontwerp de tuin van je dromen: 7 tuinontwerp adviezen!

Geplaatst op

Wil je graag een tuin waar je heerlijk kunt ontspannen en genieten van de buitenlucht? Dan is het belangrijk om goed na te denken over het ontwerp van jouw tuin. Met deze 7 tuinontwerp adviezen maak jij van jouw tuin een paradijs waar je altijd wilt zijn.

Maak een plattegrond

Een goed tuinontwerp begint bij een goede plattegrond. Maak daarom eerst een plattegrond van jouw tuin en teken hierop de gewenste elementen, zoals het terras, de borders en eventuele hoogteverschillen.

Creëer verschillende zones

Een tuin bestaat vaak uit verschillende zones, bijvoorbeeld een zitgedeelte, een moestuin en een speelgedeelte voor kinderen. Creëer daarom verschillende zones in jouw tuin en zorg dat deze goed op elkaar aansluiten.

Uitgelicht: https://hetrullen.nl/tuin-ontwerp/

Zorg voor privacy

Een tuin is een plek waar je wilt ontspannen en genieten van rust. Zorg daarom voor voldoende privacy in jouw tuin. Dit kun je bijvoorbeeld doen door het plaatsen van een schutting, het aanleggen van een groene haag of het creëren van hoogteverschillen.

Kies de juiste beplanting

Beplanting is een belangrijk onderdeel van jouw tuinontwerp. Kies daarom beplanting die past bij de gewenste sfeer van jouw tuin en bij de ligging van jouw tuin. Denk hierbij ook aan de bloeitijden en de onderhoudsbehoefte van de planten.

Kies de juiste bestrating

De juiste bestrating kan jouw tuin maken of breken. Kies daarom bestrating die past bij de gewenste sfeer van jouw tuin en die praktisch is in gebruik. Denk hierbij aan de hoeveelheid onderhoud en de veiligheid.

Maak gebruik van hoogteverschillen

Hoogteverschillen kunnen jouw tuin een speels karakter geven en zorgen voor meer diepte. Maak daarom gebruik van hoogteverschillen in jouw tuin, bijvoorbeeld door het aanleggen van een verhoogde border of het maken van traptreden.

Voeg accessoires toe

Accessoires kunnen jouw tuin een persoonlijk tintje geven en zorgen voor meer sfeer. Denk bijvoorbeeld aan een mooi tuinbeeld, een waterornament of een buitenkeuken.

Met deze 7 tuinontwerp adviezen maak jij van jouw tuin een plek waar je altijd wilt zijn. Vergeet niet om ook te genieten van het ontwerpproces en het resultaat dat je hebt bereikt. Veel succes en plezier met het ontwerpen van jouw droomtuin!

Gerelateerde berichten

Boombanken en straatbanken: een verrijking voor de openbare ruimte

Inleiding In de hedendaagse inrichting van openbare ruimtes, parken en tuinen spelen boombanken en straatbanken een cruciale rol. Niet alleen bieden...

Lees meer

Over ons

Ontdek meer over tuinieren in onze leuke teksten.

Contactgegevens

Via info @ milieuvriendelijktuinieren.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden