Milieu vriendelijk tuinieren

Tips voor het inrichten van een grote tuin

Geplaatst op

Heb je een grote tuin? Dan kan het een hele uitdaging zijn om deze knus en gezellig in te richten. Toch is dat zeker niet onmogelijk! Als je de juiste keuzes maakt bij het inrichten van je grote tuin, zul je zeker kunnen genieten van een gezellige tuin. Het is heerlijk om tijdens een warme zomeravond te genieten van het lekkere weer in je tuin. In deze blog geven we je een aantal handige tips voor het inrichten van een grote tuin. Zo wordt jouw tuin een waar kunstwerk!

Werk in de hoogte

Om de grote oppervlakte als het ware te “breken”, is het slim om te werken met hoogteverschillen. Het is heel leuk om wat haagjes of boompjes in je tuin te zetten. Deze geven diepte en schaduw en zorgen ervoor dat de grote oppervlakte wordt gebroken. Ook kun je dit effect creëren met behulp van een verhoogd of een verlaagd terras.

Creëer verschillende gedeeltes

Omdat je tuin een grote oppervlakte beslaat, is het slim om deze in te delen in verschillende gedeeltes. Denk goed na welke functies je graag wil toevoegen aan je tuin. Misschien wil je wel graag een speelgedeelte voor de kinderen, of heb je altijd al gedroomd van een eigen moestuin. Een buitenkeuken, een uitkijkpunt over de tuin, een terras of een perk, er zijn genoeg mogelijkheden! Als je planten wil kopen voor je perk, kun je terecht bij Kwekerij de Groot.

Een leuk slingerpaadje

Om van het ene gedeelte van je tuin naar het andere gedeelte te gaan, heb je natuurlijk een pad nodig. Ook hiermee kun je allerlei leuke, creatieve dingen doen. Maak bijvoorbeeld een schattig slingerpaadje van kiezelsteentjes. Leg hier een rand omheen waar je planten en boompjes in kunt planten en maak het geheel af met een paar lantaarns. Ook kun je een mooie poort plaatsen om van het ene gedeelte naar het andere gedeelte van je tuin te gaan, of maak een romantisch paadje door allemaal bogen van rozen achter elkaar te plaatsen.

De zithoek

Ook de zithoek verdient genoeg aandacht, deze plek gebruik je immers om te relaxen. In een grote tuin heb je genoeg plek om misschien wel meer dan één zithoek te creëren. Creëer bijvoorbeeld een zithoek in de zon en eentje in de schaduw. Het kan heel leuk zijn om een vlonder te leggen in de schaduw onder de bomen. Deze vlonder kun je voorzien van wat gezellige kussen en je hebt een heerlijke plek om even af te koelen! Ook een romantisch zitje met een bankje onder de bomen kan erg leuk zijn. Een grote zithoek mag ook niet ontbreken. Maak bijvoorbeeld een verlaagd terras. Een diepe zitkuil geeft namelijk meteen een knus gevoel. Voorzie het terras van een heerlijke loungebank waar je de zomeravonden met veel plezier kunt doorbrengen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek meer over tuinieren in onze leuke teksten.

Contactgegevens

Via info @ milieuvriendelijktuinieren.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden