Milieu vriendelijk tuinieren

Vier ideeën om je tuin zomerklaar te maken

Geplaatst op

De winter is nog maar net begonnen, maar het voorjaar komt er alweer aan. Het is dus alweer tijd om voorbereidingen te treffen voor de eerste zonnestraaltjes in je achtertuin. In dit blog geven we je een aantal superleuke ideeën om jouw tuinmeubels voor elkaar te hebben voor de komende zonnige maanden.

Maak een tuinstoel van je oude autoband

In het kader van recycling hebben we hét advies: maak eenvoudig een loungestoel van je oude autobanden. Een beetje doe-het-zelver verandert ze in originele tuinkrukken, want rubberen banden kunnen een zeer sterke maar comfortabele basis bieden voor een tuinkruk. Klem een kussen tussen de band om je stoel zachter te maken en verf de buitenkant van de band met een vrolijke kleur die bij jouw tuin past. Klaar is Kees!

Doe-het-zelf: bloembakken uit blik

Ook grote blikken, zoals een literblik soep, kunnen ontzettend leuk staan in de tuin. Je kunt er bijvoorbeeld hangende plantenbakken en bloempotten van maken, waarin je fleurige planten plaatsen. Deze bloempotten zijn leuk om te maken en vele mensen maken ze dan ook als hobby. Net als bovenstaand kan een likje verf al wonderen doen. Nog een voordeel: je kunt elk seizoen kiezen voor een andere kleur door opnieuw te verven! Aanvullend kun je nog andere frutsels aan je bloempot hangen.

Doe-het-zelf-houtpallettafels

Het recyclen van houten pallets tot meubilair is wereldwijd erg populair geworden, vooral omdat het zo’n goedkoop alternatief is, maar ook omdat het gewoon fantastisch is om zelf mee bezig te gaan. Bovendien kun je zelf de lengte, breedte en hoogte bepalen: je krijgt dus precies het comfort waar jij naar op zoek bent.

Design tafels voor een heerlijke buitenlunch

Het is geweldig om wat tijd buiten door te brengen, vooral als je wat comfortabele en aantrekkelijke terrasmeubelen hebt. Voor een mooie tuintafel of andere tuinmeubelen hoef je natuurlijk niet altijd een doe-het-zelf klus uit te voeren. Voor modern ingerichte tuinen is het vaak mooier om voor design tuinmeubelen te gaan. Een voorbeeld hiervoor is de Royal Botania-collectie. Dit merk biedt alle componenten voor een super-de-luxe tuininrichting.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek meer over tuinieren in onze leuke teksten.

Contactgegevens

Via info @ milieuvriendelijktuinieren.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden