Milieu vriendelijk tuinieren

Wat heb je nodig voor het aanleggen van een vijver?

Geplaatst op

Als je een vijver wilt aanleggen dan heb je natuurlijk een grote tuin nodig of een tuin met genoeg ruimte voor het aanleggen van een vijver. Een vijver brengt rust in je tuin en het kan een mooie opvulling van je tuin zijn. Op het eerste oog lijkt het misschien simpel maar het is nog best wel een karwei om een goede vijver aan te leggen.

Geschikte locatie

Als eerst moet je kijken wat de geschikte locatie is in je tuin, je moet genoeg ruimte hebben en je moet kijken of het ├╝berhaupt mogelijk is om in jouw tuin een vijver te graven. Ook moet er dichtbij de vijver een tijdelijke container worden geplaatst waar je het zand in kan storten als je aan het uitgraven bent. Je moet er rekening mee houden dat je meer zand moet uitgraven dan de uiteindelijke inhoud van de vijver. Vaak is dit ongeveer 2 kubieke meter aan zand meer.

Bodembescherming

Als je de vijver hebt uitgegraven dan is het tijd om de bodem van je vijver te beschermen. Het plaatsen van een zeil moet redelijk strak zijn. Het zeil moet over de bodem en de randen van de vijver heen en stevig worden bevestigd zodat het niet los kan schieten.

Afwerken

Als je klaar bent met de basis is het mooi om alles goed af te werken. Je wilt natuurlijk dat het er mooi uit komt te zien en daarom is het mooi om bijvoorbeeld planken of stenen als rand te gebruiken. Dit doe je zodat het zeil stevig vast zit en het is ook nog eens mooi en op een natuurlijke manier afgewerkt.

Pomp

Een pomp is ontzettend belangrijk in je vijver. Een pomp zorgt ervoor dat het water blijft stromen door je vijver. Je wilt natuurlijk dat het water schoon blijft en daarvoor heb je een pomp en een goede vijverfilter nodig. Samen zorgen ze ervoor dat het kwaliteit van je water optimaal blijft.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek meer over tuinieren in onze leuke teksten.

Contactgegevens

Via info @ milieuvriendelijktuinieren.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden