Milieu vriendelijk tuinieren

Wat kun je verbouwen in de tuin en gebruiken in de keuken?

Geplaatst op

Nederlanders staan bekend om eengezinswoning met een kleine achtertuin erbij. Dit is een standaard woning voor een model gezin. Veel meer dan in de Oostblok landen, waar mensen voor in appartementen en flats wonen. Voordeel voor Nederlanders dat wij onze eigen gewassen kunnen verbouwen! Veel mensen gingen je al voor door een moestuintje te beginnen, maar je kunt nog veel meer met de vierkantenmeters in je achtertuin.

Meest populaire gewassen om te verbouwen

In je tuin is er altijd wel ruimte om 2 of 4 m2 vrij te houden om een moestuin te maken. Kweek je eigen groentes en wordt helemaal milieubewust. Deze groentes kun jij thuis kweken:

– Snijbonen
– Courgette
– Komkommer
– Wortels
– Tomaten
– Radijsjes
– Bieten

Zelf groenten verbouwen is ontzettend makkelijk en lekker. Zeker met kinderen is dit een aanrader om te doen. Zo leer je ze echt waar hun eten vandaan komt.

Unieke gewassen die je thuis kunt verbouwen

Denk je bij bovenstaande alinea al dat je daar helemaal geen zin in hebt. Je kunt overigens de meeste groenten gewoon bij de supermarkt halen. Verbreed je kennis daarom naar een volgend niveau. Wist je dat je hop (voor het bier brouwen) ook in je eigen tuin kan verbouwen. Hop is een familie van cannabis en het wordt gezien als een onkruid. Het groeit als kool! Er zijn verschillende soorten hop dat je kunt laten groeien en elke hopsoort heeft zijn eigen karakter. Meest voorkomende hopsoort is Cascade en Chinook.

Hoe duurzaam is je tuin gebruiken?

Mensen leggen hun tuin tegenwoordig helemaal vol met tegels. Dit werkt reflecterend voor de zon en hierdoor warmt de aarde alleen maar sneller op. Omdat jij een moestuin aanlegt kan het regenwater goed in de grond trekken en blijft de bodem in orde. Ook weerspiegeld de zon minder, waardoor de aarde niet te snel opwarmt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek meer over tuinieren in onze leuke teksten.

Contactgegevens

Via info @ milieuvriendelijktuinieren.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2023 Alle rechten voorbehouden