Milieu vriendelijk tuinieren

Wat zijn de voordelen van siergrassen?

Geplaatst op

Tuiniers die de tuin van de buren willen afschermen of een terras willen afschermen zonder een structuur te bouwen, kunnen overwegen om meerjarige siergrassen te planten. In tegenstelling tot groenblijvende bomen en struiken groeien siergrassen zeer snel, meestal bereiken ze hun volwassen grootte in twee seizoenen. Door hun snelle groei kunnen siergrassen een voordelige manier zijn om privacy op je terrein te realiseren. Hier zijn een aantal soorten siergras die privacy en schoonheid toevoegen aan je landschap.

Hoe kies ik mijn siergras? 

Wanneer je siergrassen kiest, controleer dan eerst of de soort winterhard is in het klimaat van je land. Kijk ook of het gras in kluiten groeit of de neiging heeft zich uit te spreiden, om er zeker van te zijn dat het in je tuin past. 

Evgeniya Vlasova

Planten met bont gebladerte – gebladerte met een veelkleurig patroon – zijn heel populair onder tuinliefhebbers. Het gebladerte van zebragras kan zowel visueel interessant als privacy bieden in je landschap. Onder de juiste omstandigheden kan zebragras een weelderige struik van 5 tot 8 meter hoog worden met een breedte van 4 tot 6 meter. Door de samenklonterende groeiwijze is het ideaal om als haag te gebruiken. Geef zebragras regelmatig water totdat het goed groeit. Daarna zal hij waarschijnlijk alleen water nodig hebben tijdens een lange droogteperiode. Bovendien kan de plant elk jaar een laagje compost gebruiken.

Winterharde klimbamboe 

Bamboe is een gras, zij het een zeer hoog gras. Hoewel bamboe de reputatie heeft invasief te zijn in de tuin, kun je dit onder controle houden door de soort met klitten te planten. Zoek naar bamboeplanten van het geslacht Fargesia, die langzaam groeien en winterhard zijn. Fargesia robusta kan groeien tot 17 meter hoog en bieden veel privacy. Geef bamboe genoeg water om het matig vochtig te houden. Kunstmest is meestal niet nodig, maar een laagje compost kan de groei bevorderen. Hou er rekening mee dat alle bamboe zich zal verspreiden en moeilijk uit te roeien kan zijn.

Wil je meer weten over siergrassen? Kijk dan gerust op kwekerijonline.nl. Ze kunnen je er meer over vertellen. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Ontdek meer over tuinieren in onze leuke teksten.

Contactgegevens

Via info @ milieuvriendelijktuinieren.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden